סיכומים ומדריכי תוכן במגוון תחומים
איך לקנות שיש והאם כדאי לקנות דקטון?

איך לקנות שיש והאם כדאי לקנות דקטון?

רכישת שיש היא לא עניין של מה בכך וכדי לקבל את ההחלטה הנכונה, חשוב להתמקד במספר פרמטרים ולעשות את הבחירה באופן שקול שמותאם לצרכים שלכם.

בסופו של יום יש מבחר עצום של משטחים ומה שמתאים לאדם מסויים, לאו דווקא יתאים לכם.

מהי הדרך המומלצת לקנות שיש והאם באמת שווה להשקיע במשטח דקטון המפורסם והיקר?

לפניכם הסבר שנכתב בשיתוף 'שיש אגם' ושמוקדש כולו לשיקולים שאתם צריכים לקחת בחשבון ועל האופן שבו תבצעו רכישה מוצלחת שתואמת את הצרכים שלכם באופן מושלם.

משטח דקטון

עושים סדר בסוגי שיש

לפני שנסביר לכם איך לבחור שיש, בואו ונכיר תחילה את הסוגים והדגמים שמשווקים נכון להיום.

אם כבר התחלתם לחפש שיש, בוודאי שמתם לב לאינספור אפשרויות ועיצובים בתקציבים שונים שיכולים לנוע בטווח של אלפי אחוזים.

אין ספק שמבחר גדול יכול לסייע לכם לבחור את מה שהכי מתאים לכם אך באותה נשימה, אם אינכם מכירים את היתרונות והחסרונות של כל סוג, העניין יכול לבלבל ולגרום לטעויות.

הדרך הטובה ביותר להסביר על הסוגים השונים היא לחלק אותם ל-3 קבוצות.

משטחי פורצלן

משטחי פורצלן הם החדישים ביותר שקיימים היום ונחשבים לכאלה ששינו את מפת הצריכה של הצרכן הישראלי.

החדשנות של משטחי פורצלן באה לידי ביטוי בעמידות כמעט מוחלטת בפני חום ושריטות וכן באפשרות לנקות אותם כמעט בכל חומר ניקוי ובאופן חופשי.

תוסיפו לזה את האטימות של המשטחים ומניעת כתמים ולכלוך, ותקבלו משטח מושלם שנראה עדין ויוקרתי אך מציג קשיחות יותר מכל משטח אחר.

בין משטחי פורצלן נפוצים שנמכרים בישראל אפשר למנות אינפיניטי, אטלס, למינם וכמובן דקטון שנחשב לאחד ממשטחי הפורצלן הכי איכותיים שקיימים היום ומציג עמידות כמעט בלתי נתפסת.

כמובן שיכולים להיות הבדלים בין הדגמים השונים ולא כל פורצלן תמיד יהיה איכותי כמו אחרים.

אחד הדברים המפתיעים על פורצלן היא העובדה שהוא מיוצר במפעלים באמצעות חימום ודחיסה של מינרלים ותרכובות שונות ולכן הוא משטח סינטטי.

משטחי קוורץ

משטחי קוורץ היו עד לא מזמן קונצנזוס ובמרבית המטבחים בישראל מותקנים משטחי קוורץ כשהסוג המוכר ביותר הוא כמובן אבן קיסר.

גם כאן מדובר במשטחים מאוד איכותיים אם כי לא ברמה של הפורצלן. האם זה צריך לשנות או להפחיד אתכם? ממש לא. עדיין מדובר במשטחים מאוד איכותיים כל עוד הם מיוצרים על ידי חברות חדשניות כמו אבן קיסר.

אחד הדברים המעניינים הוא שלאור היתרונות של משטחי הפורצלן על פני משטחי הקוורץ, החלה בשנים האחרונות גם חברת אבן קיסר להיכנס אל הענף ולהציע ללקוחותיה דגמי פורצלן לצד דגמי הקוורץ הוותיקים.

אם ננסה לכמת את הנתונים, אפשר לומר שמשטחי קוורץ של יצרן איכותי יכולים להיות מעולים אם כי ישנם משטחי פורצלן איכותיים יותר, אך זה בטח לא אומר שמשטחי קוורץ אינם טובים.

כמו פורצלן, גם משטחי קוורץ אינם טבעיים ומיוצרים במפעלים שונים בתהליך של דחיסת קוורץ בחום ולחץ.

שיש טבעי במטבח

משטחי שיש טבעי

בניגוד למרבית המשטחים שמוצעים לכם, שיש הוא המשטח הטבעי היחידי. יש כמה סוגי שיש טבעי שנוצרים באופן טבעי בטבע כשאחד המוצלחים והמומלצים ביותר לשימוש הוא גרניט שמשלב עמידות מאוד גבוהה לחום, שריטות ולכלוך.

אפשר לומר ששיש גרניט מציע שילוב מעולה של תכונות שהופכות אותו לאחת הבחירות האיכותיות, אך כמו דקטון, גם הוא נחשב לאחד היקרים שבחבורה.

לקנות שיש באופן חכם

שיש לא קונים בכל יום וסביר להניח שאתם חושבים להשקיע בו לא מעט. יחד עם זאת, לפני שאתם פותחים את הארנק, חשוב להבין את הדרך להתאים את השיש לצרכים שלכם.

נתחיל מהסוף, אינכם צריכים לקנות דווקא את הדגם היקר, אלא המתאים ביותר, כשההתאמה צריכה להיות לפי הקריטריונים הבאים:

  1. נראות – שיש חייב להראות טוב ולהתאים למטבח שלכם. שימו לב שלא משנה באיזה סוג אתם בוחרים, תמיד יהיה לכם מגוון של עשרות דגמים במרקמים וצבעים שונים כך שתוכלו למצוא את מה שהכי מתאים לכם באופן די קל.
  2. התאמה לצורך – האם אתם נוהגים לבלות שעות במטבח (ולא רק בשביל לאכול)? אם כן, בהחלט שווה להשקיע במשטח עמיד, אך גם כאן עליכם לזכור שיש דרגות עמידות שונות ואם יש משטח עמיד מאוד כמו דקטון, זה עדיין לא אומר שמשטח קוורץ לא יהיה טוב עבורכם. הוא אולי יהיה פחות עמיד אך אם תנהגו בו באופן הנכון, הוא יספק את הסחורה ובגדול.
  3. מחיר – יש הרבה סוגים ודגמים, כך שאפשר למצוא את הדגם שתואם את הצרכים שלכם במטבח ואת הטעם האישי שלכם כך שבאמת אין סיבה לחרוג מהתקציב. מקסימום תרכשו משטח שלא ניתן להניח עליו סיר חם בלי תחתית מבודדת. אז מה? זה לא אומר שתבשלו פחות טוב…

האם צריך לרכוש את המשטח היקר ביותר?

חד משמעית לא. אם יש לכם את התקציב, תוכלו לקנות משטח דקטון או את אחד המשטחים היקרים האחרים וגם ליהנות מהם.

יחד עם זאת אתם לא חייבים לקרוע את הכיס מפני שגם סוגים אחרים יספקו מענה מעולה לכל אחד ואחת, כולל לבשלנים הפעילים ביותר. בסופו של דבר אתם צריכים לנצל את המבחר כדי לרכוש שיש שנראה טוב, מספק את העמידות הרצויה וגם נמצא בתקציב שלכם.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *